Tanken in Duitsland

Dat benzine in Duitsland goedkoper is dan in Nederland is geen groot geheim Tanken in Duitsland is dan ook iets wat veel Nederlanders in de grenstreek graag doen in het weekend. Op een liter benzine bespaar je snel een paar dubbeltjes en op een volle tank zijn dat toch weer een paar euro’s. Reken je nog even verder dan is het zo een maandje of wat aan wegenbelasting wat je terugverdient door te tanken in Duitsland. Bovendien laat tanken in Duitsland zich goed combineren met de wekelijkse boodschappen. Niet alleen benzine is goedkoper in Duitsland ook sterke drank en sigaretten zijn iets voordeliger dan in Nederland.

Benzine tanken in Duitsland is voordeliger

Euro 95 zoals normale benzine in Nederland wordt genoemd heet in Duitsland “Super bleifrei”  Let echter wel op in Duitsland want praktisch alle tankstations verkopen ook Super E10, deze brandstof is zelfs nog goedkoper dan de gewone Super benzine. Dat wordt veroorzaakt door de toevoeging van Ethanol aan de benzine waardoor het beter voor het milieu schijnt te zijn. Echter is niet ieder motortype geschikt voor deze milieuvriendelijke en voordelige brandstof.  Vooral bij wat oudere auto’s kan het bij langdurig gebruik voor ernstige schade zorgen. Vraag het dus altijd na bij je garage of je E10 benzine kunt en mag tanken. De normale benzine is dan verkrijgbaar als Super E5.

Diesel is iets voordeliger

Sunds een paar jaar is Diesel in Duitsland ook voordeliger, alleen is het verschil niet heel erg groot en is het voor menig Dieselrijder niet echt de moeite waard om er voor naar Duitsland te rijden.

Diesel is bij alle tankstations verkrijgbaar, let wel op dat je niet bij  de pomp voor vrachtauto’s gaat staan.Daar zit een iets hogere druk achter het tankpistool waardoor je tank heel snel vol is met verspilling tot gevolg.

LPG in Duitsland

lpg of autogas in Duitsland

LPG is steeds populairder als betaalbare brandstof in Duitsland, het wordt vaak Autogas of Flüssiggas genoemd. Volgens de ANWB zijn er meer dan 7.000 LPG tankstations in Duitsland. Om LPG te kunnen tanken heb je een verloop-nippel nodig (de Europa nippel) deze kun je bij een auto speciaalzaak of via de ANWB voor een paar euro kopen.  LPG of Autogas is dus niet bij ieder tankstation verkrijgbaar het is wel goed aangegeven op de borden.

Aardgas in Duitsland

Aardgas of CNG is bij steeds meer tankstations verkrijgbaar, alleen staat het nog wel in de kinderschoenen, Op deze website kun je een kaart bekijken met alle CNG tankstations in Duitsland.

Elektrische auto opladen

Elektrisch tanken in Duitsland

Steeds meer auto’s rijden elektrisch, logisch dat de oplaadpunten als paddestoelen uit de grond schieten. Langs de autobahnen komen er dagelijks wel oplaadpunten bij. Ben je de bezitter van een Tesla, dan kun je ook in Duitsland gebruik maken van de Superchargers. Deze liggen vaak niet aan de autobahn maar op een industrieterrein in de buurt van een autobahn. De bezitters van een Tesla hebben daar natuurlijk een handige app voor.  De bezitters van een “gewone”  elektrische auto kunnen op de website van Plugsurfing alle oplaadpunten in Duitsland opzoeken.