Centro Winkelcentrum Oberhausen

Wie nog nooit in Centro is geweest weet niet wat shoppen is. Meer dan 220 winkels in een overdekt winkelcentrum van meer dan 17.000 vierkante meters waarbij niet bezuinigd is op luxe en service. Genoeg feiten en details, je komt naar Centro om te winkelen, vooral kledingwinkels zijn te vinden in Centro Oberhausen. Niet alleen de bekende merken die we kennen uit de Nederlandse winkelcentra maar ook merken zoals Holister, Abercrombie & Fitch, Esprit en Peek & Cloppenburg hebben een filiaal in dit majestueuze winkelcentrum. Gelukkig bestaat het aanbod niet volledig uit modewinkels. Voor electronica ga je naar de mega grote Saturn (vergelijkbaar met mediamarkt) en ook een echte apple Store heeft recentelijk zijn deuren geopend in Centro.Centro in Oberhausen

Centro is dankzij haar vloeroppervlakte één van de grootste winkelcentra in Europa. dat is ook te zien aan de ruim 23 miljoen bezoekers die het overdekte winkelcentrum jaarlijks trekt. Niet alleen dankzij uit zeer uitgebreide aanbod aan winkels maar ook de naast gelegen Foodcourt met de passende naam Coca-Cola Oase is een bezoek namelijk meer dan waard. Langs de buitenkant van deze arena tref je tientallen restaurants aan met fastfood gerechten van de hele wereld. Van de Amerikaanse Hamburgers van de bekende gele M tot de lekkerste verse Doner van de grill. Maar ook gezonde salades en diverse vegetarische gerechten zijn verkrijgbaar.

De Promenade

Na al het shoppen nog zin in een feestje of last van een lege maag? Dan vertoef je het beste nog even aan de promenade aan de buitenkant van het winkelcentrum. Daar tref je namelijk diverse bars en leuke restaurantjes aan. Van de traditionele Duitse keuken tot heerlijke specialiteiten die van ver komen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om onder het genot van een wijntje of een Duitse bier bij te komen van al het shopping geweld bij één van de vele bars.

Adres en routebeschrijving

Centro winkelcentrum OberhausenCentro is vanuit Nederland makkelijk bereikbaar met de auto, vanaf Utrecht is is het ongeveer 1,5 uur rijden. Centro ligt ingeklemd in het Ruhrgebied en dichtbij diverse autobannen zoals de A2, A3 en de A40, De A42 ligt praktisch naast het Centro winkelcentrum en heeft een eigen afrit. (afrit 11 Oberhausen-Neue Mitte)

Parkeren is zelfs op drukke dagen geen probleem, Centro Oberhausen heeft namelijk meer dan 14.000 parkeerplaatsen waarvan het overgrote deel overdekt is. Dankzij een handig systeem wordt je automatisch naar een vrije parkeerplek geleid. Vergeet niet de plek van de garage te onthouden wat het is lastig zoeken als je de auto kwijt bent.

Met het openbaar vervoer is Centro te bereiken met de ICE (hoge snelheidstrein) stap uit op het hauptbahnhof van Oberhausen en neem vanaf daar de tram naar de halte Neue Mitte.

Openingstijden Centro

winkels:

 • Maandag: 10.00 – 20.00 uur
 • Dinsdag: 10.00 – 20.00 uur
 • Woensdag: 10.00 – 20.00 uur
 • Donderdag: 10.00 – 21.00 uur
 • Vrijdag: 10.00 – 20.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
 • Zondag + Feestdagen: gesloten (zie koopzondagen)

Coca-Cola Oase

 • Maandag: 10.00 – 22.00 uur
 • Dinsdag: 10.00 – 22.00 uur
 • Woensdag: 10.00 – 22.00 uur
 • Donderdag: 10.00 – 22.00 uur
 • Vrijdag: 10.00 – 24.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 – 24.00 uur
 • Zondag + feestdagen: 10.00 – 22.00 uur (uitzondering 25-12 en 1-1)

Koopzondagen

Centro is slechts op een aantal dagen op zondag open, de Duitse wetgeving laat het niet toe om elke zondag open te zijn.

In 2017 zijn nog geen koopzondagen bekend