Koopzondagen in Aken

Aachen, wat een prachtige stad is dat, ik kom er graag en niet alleen om de prachtige binnenstad te bekijken met de majestueuze  Aachener Dom en het gezellige plein rondom deze prachtige kathedraal maar ik kom er ook graag om te winkelen.  Je kunt ook op een koopzondag in Aachen winkelen, alleen niet iedere zondag.  Wanneer je wel kunt winkelen op zondag in Aken vindt je hier onder aan deze pagina.

Winkelen in Aachen

Het compacte winkelcentrum van Aachen biedt voor ieder wat wils, een grote keuze aan leuke kledingboetiekjes waarbij je ook nog de leuke private labels kunt vinden. Maar ook de bekende kleding merken zijn allemaal vertegenwoordigd in Aachen.  Denk dan aan bijvoorbeeld, Zara, Esprit, H&M en de diverse Duitse modehuizen.

Warenhuizen zijn er ook in overvloed, Galeria Kaufhof en Sinnlefers hebben in de binnenstad van Aachen prachtige winkels. En ook de prachtige Aachner Arkaden zijn een bezoek waard tijdens het shoppen.

De stad heeft in verhouding met andere Duitse steden veel bakkerijen, waar je tussen het winkelen door eventjes kunt uitrusten en kunt genieten van een heerlijke koffie of thee al dan niet met een Aachner specialiteit, De Aachener Printen, een peperkoek achtige lekkernij.

Hoe kom je in Aachen?

Aachen ligt praktisch op de zelfde lijn als Maastricht en is via de autobahn makkelijk bereikbaar. (A79 en A4 in Duitsland)  Parkeren van je auto kan in één van de vele parkeergarages rondom het centrum van Aachen. Let wel op de openingstijden want niet alle parkeergarages zijn 24 uur per dag geopend.

De koopzondagen in Aachen

Onderstaand overzicht wordt maandelijks geactualiseerd aan de hand van data die we vinden op internet of doorkrijgen van de plaatselijke VVV’s.

13 decemberGezellige kerstmarkten
maart 2016Aachen Putz
september 2016Tag der Vereine
november 2016Aachen Teilt
december 2016Kerstmarkten

De exacte data voor 2016 zijn nog niet bekend, de maanden zijn bij benadering bepaald aan de hand van gegevens uit het verleden.