Kerstmarkten in Osnabrück getest

Kom je uit het oosten van Nederland dan ben je beslist wel eens een keertje in Osnabrück geweest. Een ideale stad om lekker te winkelen.

Ben je nog nooit in Osnabrück geweest dan is de decembermaand de ideale maand om de stad eens te bezoeken, de kerstmarkten, de leuke winkels met prachtig ingerichte etalages en ’s avonds worden de prachtige oude gebouwen sprookjesachtig verlicht.

Dit jaar bezochten we Osnabrück voor de kerstmarkten samen met de camera en ons goede humeur gingen we op pad. Net als bij Düsseldorf testen we objectief, per categorie wordt er een cijfer gegeven en het gemiddelde van de 3 cijfers is het eindtotaal. Dit keer zijn de kerstmarkten tegelijkertijd bezocht.

Kerstmarkten in Osnabrück

De kerstmarkten in Osnabrück zijn zeer populair onder de omwonenden van Osnabrück zelf, we hoorde op de kerstmarkten ten opzichte van de andere markten weinig Nederlands. Toch mag Osnabrück rekenen op een vaste schare fans die de stad regelmatig bezoeken en dus ook de kerstmarkten

Vanaf Utrecht is Osnabrück snel te bereiken, wij deden er file vrij net 2 uur over. Het zoeken van een parkeerplaats is simpel, de stad beschikt over diverse grote parkeergarages. Zoek er wel eentje in de buurt van het centrum uit, dat scheelt lopen en buskaartjes

Kerstmarkt bij de Dom

DI-kersmarkt-osnabruck-9

 

Knus en compact met veel lekkernijen en veel leuke originele kerstcadeaus dat is de beste omschrijving van de kerstmarkt bij de Dom van Osnabrück. Je vindt hier nog best veel handwerk en prachtige mode accessoires en sieraden. Natuurlijk ontbreken de prachtige kerstversieringen niet en ga je niet naar huis zonder kerstlekkernijen. inwendig wordt er ook goed voor je gezorgd. Centraal op de kerstmarkt op het breedste gedeelte vindt je glühwein standjes en natuurlijk Langos, gebraden champignons, en heerlijke Reibekuchen. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen en een kleine zweefmolen opgesteld.

Aanbod stalletjes: 8 veelzijdige markt, goede afwisseling van producten en centraal gedeelte met alle etenstentjes. Nette prijzen voor glühwein, prijzen voor eten iets hoger dan in andere steden.
sfeer en Gemütlichkeit: 8 de omgeving is een dikke plus de Dom van Osnabrück past mooi in het plaatje. De stalletjes zijn leuk decoreert. Gezellig
Cijfer algemeen: ook een 8, ligging van de markt en aanbod spreken voor zich

Kerstmarkt op de Markt

Kerstmarkt OsnabrückEigenlijk loop je zo van de Dom de Markt op, enige wat je kruist is een weg/fietspad. De markt is wederom veelzijdig grote stalletjes met wat meer prullaria. Opvallend aan de kerstmarkt waren de diverse eetstalletjes. Nu een keer geen bratwurst, en bratapfel maar Curry, Noodles, verse vis, en warme cocktails. voor de kinderen is er en draaimolen met echte auto’s alleen is het geluid van deze attractie niet erg kerstsfeer verhogend en werkt het na enige tijd behoorlijk op je zenuwen.

Op deze markt tref je een grote kerstpiramide aan, en een prachtig stukje houtsnijwerk.

Aanbod stalletjes: 7 anders dan anders door de wereldse invloeden in de keukens, zelfde prijzen als de dom kerstmarkt, maar niet een typische kerstmarkt.
Sfeer en Gemütlichkeit: 6 het doet allemaal een beetje kermisachtig aan, vooral de eerder genoemde draaimolen is overheersend en past niet in het plaatje van een gezellige kerstmarkt.
Cijfer algemeen: 7 een standaard braderie achtige kerstmarkt, niet opvallend niet bijzonder

Neumarkt Weihnachtsmarkt

Volgens een Osnabrücker een nieuwe kerstmarkt in de stad, nog in het begin en is zich nog aan het ontwikkelen, witte paviljoen tenten met luxe en vooral prijzige cadeaus en de etenswaren op de markt zijn ook hier weer anders, van pizza stukken tot verse broodjes en pinchos. Voor drank kun je terecht bij de grote tent achterop de markt. waar je heerlijke cocktails kunt drinken ondanks de aangebracht schorssnippers, de houten vlonders en de tientallen kerstbomen doet de markt nog wat steriel aan. Het schijnt hier vooral in de avonduren wel gezellig te worden. In de grote tent achter is vaak live muziek te horen.

Aanbod stalletjes 7, prijzig en anders. Niet typische kerstmarkt producten, markt moet zich zelf nog een beetje ontdekken.
Sfeer en Gemütlichkeit: 7 wij waren er vroeg, het was nog rustig en de meeste standhouders waren nog bezig met zich zelf warm in te pakken voor een lange dag. De markt doet door al de witte tenten een beetje steriel aan.
Cijfer algemeen: 7 een nieuwe markt, een nieuw concept, de wandelpaden kunnen wat breder en het boomschors is jammer. Verder mooie hippe producten.

Hoe kom je in Osnabrück

Het team reisde deze keer samen met de auto, zoals gezegd duurde de reis vanaf utrecht ongeveer 2 uur. Osnabrück ligt praktisch naast de autobahn en je kunt de A1 dus blijven volgen. In Duitsland wordt de A1 dan de A30 en bij Osnabrück neem je de afslag IKEA. Vanaf daar volg je de borden centrum en de borden naar een vrije parkeerplaats.

Met de trein naar Osnabrück

Ook dat kan heel goed, de intercity vanaf Amsterdam richting Berlijn stopt namelijk in Osnabrück. De reistijd vanaf amsterdam is ongeveer 2,5 a 3 uur en een enkele reis is bij NS international al beschikbaar vanaf 19 euro.

Osnabrück met de bus

Flixbus is een Duitse busonderneming met lijndiensten, zij rijden dagelijks Vanaf Amsterdam naar Osnabrück met luxe bussen voorzien van internet en een toilet.

Ook diverse touroperators bieden dagtochten aan naar de stad, eventueel in combinatie met de kerstmarkten in Münster.

Overnachten in Osnabrück?

Goed idee, zo kun je namelijk een paar glühweintjes meer drinken, in de stad zijn diverse hotels te vinden. Kijk bij Booking.com voor een leuke aanbieding.