Kerstmarkten met Kinderen

Kerstmarkt met kinderenEen gezellig weekendje naar de kerstmarkten in Duitsland is echt iets wat je doet met een paar vriendinnen of vrienden. Gewoon gezellig slenteren over de markt en af en toe even lekker opwarmen met een glas glühwein. Maar ga je met je kinderen naar de kerstmarkten in Duitsland dan is dat een heel ander verhaal. De meeste kerstmarkten zijn namelijk erg druk en vaak is dat voor kinderen niet echt leuk. In dit artikel tref je dan ook een aantal praktische tips aan voor een bezoek aan een kerstmarkt in Duitsland met kinderen.

Kerstmarkten voor Kinderen in Duitsland

We laten de grote kerstmarkten links liggen, de kerstmarkten in Keulen zijn super gezellig en leuk. Maar voor kinderen eigenlijk ongeschikt. Het is gewoon te druk en kraampjes en stalletjes zijn vaak te hoog zodat de kinderen eigenlijk niks meemaken van de kerstbelevenis.

Kerstmarkt Duitsland gluhweinNet over de grens zijn diverse leuke en gezellige kerstmarkten waar het wel leuk is voor kinderen.   De kerstmarkten in Osnabrück en Münster bijvoorbeeld, dankzij de gunstige ligging aan de grens met Nederland ben je er redelijk snel. beide steden organiseren diverse kerstmarkten in de binnenstad  en dat heeft zo zijn charme.

Een andere leuke kerstmarkt is de gezellige markt rondom het Schloß Moyland vlakbij Kleve, ook net over de grens, Rondom het oude Slot is ieder jaar een gezellige en sfeervolle kerstmarkt te vinden. Het park rondom het Slot is gezellig verlicht met duizenden lichtjes en de kraampjes staan met genoeg ruimte van elkaar af om lekker te slenteren en vooral de kinderen niet kwijt te raken.

Praktische tips voor kerstmarkten met kinderen

  • Het kan zoals gezegd erg druk zijn op de kerstmarkten, voorkom dus dat je terecht komt in een drukke passage. probeer er eventueel om heen te lopen, kinderen raken hier vaak nogal van in paniek. Til de kleine man of vrouw desnoods even op.
  • Kinderwagens zijn ideaal natuurlijk maar op de kerstmarkten kan het wel eens lastig zijn. Gebruik liever een draagzak of een andere drager. Zo heb je ook je handen vrij en maakt je kleine de kerstmarkt deels mee vanuit jou blikveld.
  • Het kan koud zijn tijdens de decembermaanden (inkoppertje) kleedt je kinderen dus warm aan. Denk bijvoorbeeld aan thermo-ondergoed en laagjes. Handschoenen zijn ook geen overbodige luxe tijdens de decembermaanden. Net als warme schoenen of laarsjes.
  • Steeds meer kerstmarkten houden rekening met kinderen. Echter is de alcoholvrije punch niet ieders smaak en vooral kinderen vinden nieuwe dingen in het buitenland “eng” dus neem wat van huis mee zodat je kinderen ook mee kunnen proosten tijdens het opwarm momentje voor voor volwassenen.
  • zorg dat je kinderen herkenbaar zijn, een opvallend mutsje, of iets anders waarmee jij direct je kinderen kunt herkennen. Geef je kinderen ook een armbandje met je telefoonnummer (begin dat wel met 0031 = de Nederlandse landcode) voor het geval dat.