KLM vliegt in 2016 naar Dresden

Komende zomer voegt KLM de Duitse stad Dresden toe als haar tiende Duitse bestemming aan het al uitgebreide netwerk van Europese vluchten. tegelijkertijd neemt KLM wel afscheid van de luchthaven Keulen/Bonn.  deze vluchten worden overgeheveld naar het nabijgelegen vliegveld van Düsseldorf.

Vanaf 16 mei vliegt KLM dus rechtstreeks naar de stad aan de Elbe, De vlucht duurt ongeveer 1 uur en een kwartier, en dat is een stuk aangenamer dan de vluchten die nu via Lufthansa worden aangeboden waarbij je moet overstappen.  De vlucht naar Dresden vertrekt vanaf Schiphol om 16:15 en kom om 17:40 aan, de vlucht terug naar Schiphol vertrekt om 18:15 en aankomst op Schiphol is om 19:45

Dresden is hip en razend populair

De Saksische stad Dresden is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden als stedentrip, de voormalige oostblok stad is recentelijk echt ontdekt en dat is natuurlijk niet zonder reden.

Dresden heeft een lange geschiedenis als de hoofdstad en de koninklijke residentie van de keurvorsten en koningen van Saksen. Door de jaren of zeg maar gerust eeuwen heen is de stad in bezit  van culturele en artistieke hoogtepunten en een keur aan bezienswaardigheden. De stad werd bekend vanwege barok en rococo in het stadscentrum. Voor dat de scheiding tussen oost- en west Duitsland kwam was Dresden een educatief, politiek, cultureel en economisch zeer sterk ontwikkeld centrum van Duitsland. Na de val van de muur in 1990 is dit weer in ere hersteld.