Koopzondagen en Kerstmarkten 2015

kerstmarkt-dresdenKoopzondagen zijn in Duitsland niet heel erg gebruikelijk, maar tijdens de periode van kerst zijn ze er wel, en perfect te combineren met een bezoek aan de kerstmarkten. Gezelligheid een beetje kitsch en natuurlijk Glühwein horen er gewoon bij tijdens de december maanden. Onderaan deze pagina vindt je een handig overzicht met de koopzondagen in de populaire kerstmarkt steden. Dus trek je wandelschoenen aan, neem genoeg kleingeld mee en ga lekker shoppen tijdens een koopzondag en de kerstmarkten.

Koopzondagen en Kerstmarkten in Duitsland

De komende maand staat natuurlijk in het teken van kerstmarkten, Duitsland is er namelijk gek op, vanaf de eerste adventszondag kan iedere grote duitse stad rekenen op één of meerdere kerstmarkten. De meeste kerstmarkten zijn gedurende die periode 7 dagen per week geopend, en volgen in de meeste gevallen de gebruikelijke winkel openingstijden.

Maar wat is er nu leuker dan een kerstmarkt combineren met een dagje winkelen in bijvoorbeeld Keulen, Aachen of Düsseldorf.  Je slaat dan gelijk twee vliegen in één klap. We hebben hier onder dan ook een handig overzicht gemaakt van alle Duitse steden met zowel een kerstmarkt als een koopzondag.

4 DecemberKeulen
4 DecemberDortmund
4 DecemberMünster
11 DecemberDüsseldorf
11 DecemberAachen
18 DecemberCentro Oberhausen

Kerstmarkten in Keulen

In 2016 openen de kerstmarkten in Keulen op 21 november en lopen deze tot de dag voor kerst door, behalve de kerstmarkt op de Heumarkt Gedurende de kerstvakantie blijft de sprookjesachtige kunstijsbaan nog liggen tot 8 januari.

De kerstmarkten in Keulen zijn een bezoekje meer dan waard, je bent er met de auto of trein erg snel vanuit Nederland. Keulen ligt namelijk op nog geen 2 uur rijden vanaf Utrecht en het centraalstation van Keulen ligt praktisch in de binnenstad en je loopt van het station direct al de grootste kerstmarkt van de stad op.