Outlet shopping Duitsland

Het is geen geheim dat Duitsers ook wel van een koopje houden en niet vies zijn van mooie merk producten. Logisch dat er in diverse steden grote outletcentra ontstaan. Deze kun je verspreid over Duitsland vinden.  Ook in de buurt van de grens met Nederland zijn de afgelopen jaren grote outlet centra onstaan. Waarbij een compleet dorp van winkels van de bekende merken zich ontpopt als een bezoekersmagneet.

Outletshoppen in Duitsland

De bekendste Factory Outlet Shoppingscentra van Duitsland bieden vaak tussen de 30 en 6% korting op de gangbare verkoopprijs van de merkproducten. Dat zijn dus hele interessante kortingen en dat maakt een reisje naar zo’n centrum absoluut de moeite waard.

 Designer Outlet center Ochtrup

Designer outlet Ochtrup

In Ochtrup wat op ongeveer 50 kilometer van Enschede ligt vindt je in een oude textielfabriek meer dan 70 winkels van alle bekende merken. Rondom het complex zijn meer dan 1.500 parkeerplaatsen aangelegd en zijn er genoeg voorzieningen om een dag lekker te te shoppen. Onder andere een grote outlet van Nike, Adidas, Esprit, Desigual, Guess en Hunkemöller. Kun je hier vinden.

Lees meer over het Designer Outletcenter Ochtrup

Designer Outlet Wolfsburg

Een ander groot outletcentrum ligt in Wolfsburg. (inderdaad daar staat ook de fabriek van Volkswagen) In de binnenstad ligt het eerste outletcentrum wat is gebouwd in een stad. 70 winkels van internationale topmerken verkopen hier de restcollecties met kortingen tot 70% op de verkoopprijs. Daarnaast worden er ook restpartijen verkocht en kleding met kleine foutjes.

Desiger Outlet Solltau

Te midden van de Lüneburger heide ligt het plaatsje Solltau. Dit dorpje staat sinds enkele jaren op de kaart bij iedere prijsbewuste shopper. Meer dan 60 merken hebben hier een winkel waarbij de prijzen tot 60% onder de verkoopprijs liggen. Internationale merken zoals Gant, Nike, Lacoste, en hoogwaardige merken op het gebied van schoenen, wonen en mode-accessoires tref je in Solltau aan.

Ingolstadt Village Outlet

Wil je een echte merktas of jas van een merk zoals Armani, Gucci of misschien wel Jimmy Choo? Dan moet je echt naar het Outletcentrum in Ingolstadt (je komt er langs als je op wintersport naar Oostenrijk rijdt) iedere dag (behalve zondag) is het centrum open van 10 tot 20 uur voor de doorgewinterde shopper. Je scoort hier echt hele leuke aanbiedingen. Ondanks dat is een goed gevulde portemonnee nog steeds nodig. De genoemde merken zijn zelfs met een interessante korting nog aardig aan de prijs.