Overnachten in Duitsland

Overnachten in Duitsland kan op verschillende manieren en tegen verschillende prijzen. In tegenstelling tot Nederland zijn er in Duitsland veel meer mogelijkheden om te overnachten. We hebben bijna alle mogelijkheden voor een slaapplek voor je verzameld en op deze pagina gezet.

Overnachten in Duitsland

Campings

Camping in DuitslamdKamperen is in Duitsland erg populair, en het is een van de populairste vormen van vakantie vieren onder de Nederlanders in Duitsland. De Duitse campings zijn vaak erg ruim opgezet en hebben goede en praktische voorzieningen, verder staan de campings in Duitsland er om bekend de zaken goed op orde te hebben Veiligheid, gastvrijheid en vooral gemutlichtkeit zijn de trefwoorden van menig camping eigenaar in Duitsland.

Camperplaatsen

Steeds meer dorpen en steden in Duitsland bieden speciale parkeerplaatsen aan voor campers, je kun hier met een kampeerauto op een eenvoudige parkeerplaats een maximaal aantal dagen “parkeren” tegen betaling via een betaalzuil kun je dan gebruik maken van water, stroom en eventueel een chemisch toilet leeggooien. De tarieven voor deze parkeerplekken zijn gevarieerd, in sommige gemeenten betaal je niks tot 6 euro per dag.

Jeugdherbergen

Hostels of Jeugdherbergen zijn in Duitsland zeer populair onder jongeren, bijna iedere grote stad heeft wel een hostel en bij de populaire bezienswaardigheden is er ook altijd wel een jeugdherberg te vinden.  de DJH is de organisatie achter de Deutsche Jugend Herberge. zij beheren meer dan 500 hostels in heel Duitsland

Gasthof/Pension

Bij een gasthof of een pension is er meestal sprake van een restaurant welke ook kamers verhuurd. Voor een zeer aantrekkelijke prijs kun je vaak een combinatie boeken van een diner met overnachting en ontbijt. De pensions tref je vaak aan bij de afritten van de snelweg en bij populaire bezienswaardigheden en gebieden in Duitsland.

Motels

De rol van motels als plek om te overnachten in Duitsland wordt eigenlijk vervuld door de vele gasthofen en pensions. Toch kom je bij grote steden langs de autobahn wel motels van de bekende ketens tegen zoals Ibis en Mercure.

Budget Hotels

Als paddestoelen schieten de budgethotels in Duitsland uit de grond, Motel One en B&B zijn hierin momenteel marktleider. Alleen Motel One heeft alleen al in de Duitse steden enkele tientallen hippe hotels waarbij de basis een kamer is met een goed bed, een douche en wat standaard voorzieningen en daarover een design sausje. Wie een beetje zoekt kan bij motel one al een kamer vinden rond de 80 euro per nacht voor 2 personen.

Hotels

Hotels zijn in Duitsland in diverse klasses, van redelijk eenvoudig tot de ultradeluxe. van 1 ster tot 5 sterren dus. Naast de bekende ketens zoals Pullman, Radison, Welcome hotels, en Lindner hotels zijn er ook veel familie bedrijven op de Duitse hotel markt actief. Er zijn ook speciale hotels voor families met kinderen en zelf motor hotels voor motorrijders.

Wellness hotels

Duitsers zijn gek op ontspanning in het water of in de sauna, Wellness is een hot item in Duitsland zeer populair. De Wellness hotels zijn vaak naast een thermen of hebben zelf goede wellness voorzieningen. check voordat je boekt wel even de reviews want niet ieder hotel heeft het wellness gedeelte goed geregeld.

Vakantieparken

Landal, Centerparcs, Roompot, en nog een aantal Duitse aanbieders hebben op de mooiste plekken in Duitsland vakantieparken met bungalows. Van luxe parken met subtropische zwemparadijzen en veel goede voorzieningen tot  eenvoudige parken met alleen de broodnodige voorzieningen.