Pullman Hotel München

De keuze uit hotels in München is groot en daarbij soms ook best lastig om de juiste hotels er uit te pikken die niet alleen een redelijke prijs hebben maar ook een goede locatie hebben.

Pullman München is zo’n hotel, wie namelijk een beetje goed rond kijkt op de bekende hotel boeking websites kan hier meestal wel een leuke aanbieding vinden, ook de website van het hotel zelf heeft altijd wel een scherpe prijs beschikbaar, er is echter wel één maar tijdens het Oktoberfest gaan de prijzen door het plafond.

Nieuw hotel

Het Pullman Hotel München in recentelijk volledig gerenoveerd, het is daarbij samengevoegd met een naast gelegen kantoorpand en is super de luxe uitgevoerd met veel aandacht voor design en functionaliteit. Een moderne spa en fitness studio zijn voor de gasten gratis te gebruiken. Het ontbijt wordt verzorgd in het bijbehorende restaurant Theo’s welke waarschijnlijk is afgeleid van de straat waaraan het hotel is gelegen.  Boek je ontbijt altijd in een package bij de overnachting anders is het met 22 euro aan de prijzige kant. Het ontbijt is typisch Pullman, de keuze is overweldigend en naast alle internationale ontbijtgerechten zoals bacon, scrambled eggs veel keuze uit brood en vleeswaren worden ook veel typische regionale producten aangeboden zoals Weißwurst met zoete mosterd en ovenverse Brezn. (Pretzels)

De kamers

pullman-2Deze zijn in vergelijking met de kamers bij andere Pullman hotels aan de kleine kant, een deel van de kamers heeft een balkon. De badkamer is voorzien van een regendouche en een ietwat krappe wastafel met weinig mogelijkheden om je spullen neer te zetten.   De kamer is verder volledig voorzien van led verlichting en de TV beschikt over meer dan genoeg TV zenders.  Helaas beschikt de kamer niet over een gevulde minibar, het nut van de lege koelkast ontgaat mij dan ook. De badkamer is spatzumiver en wordt goed schoongehouden, Echter is de lichte vloerbedekking op de kamer erg besmettelijk voor vlekken.

Locatie

De locatie is perfect, ondanks dat het hotel niet direct in de binnenstad van Munchen ligt is het centrum snel bereikbaar met het meer dan perfecte U-bahn netwerk. Binnen 10 minuten sta je dan ook op het Marienplatz in het hart van de stad.  Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage, de kosten zijn echter vrij hoog.

Tips

  • Vraag expliciet om een kamer met balkon, deze zijn veel ruimer en geven met mooi weer de gelegenheid om buiten te zitten
  • Vraag om een kamer aan de binnentuin, deze zijn extreem rustig en hebben geen geluidsoverlast van de straat
  • Eten en drinken kun je bij een kleine bar bij de receptie kopen, echter zijn de prijzen extreem hoog. Naast het hotel bevindt zich een supermarkt (Tengelmann) en een tankstation (Shell)met ruime openingstijden.
  • Ontbijten kan voordelig bij de bakkerij naast het hotel, voor een paar euro heb je al een eenvoudig ontbijt met diverse broodjes,een jus d’orange en een verse koffie.
  • Koop een dagkaart voor het openbaar vervoer.
  • De lufthansa airportbus stopt praktisch naast het hotel, en is in nog geen 30 minuten bij de luchthaven of hotel, en is daarmee wezenlijk sneller dan het openbaar vervoer (trein (S-Bahn) + overstappen op de U-bahn) ongeveer een uur.
  • Prijzen in Theo’s bar zijn in vergelijking met andere Pullman hotels zeer redelijk.
  • Ben je minder valide vraag dan echt om een kamer dichtbij de liften, er is maar 1 centrale  lift ruimte en de gangen zijn erg lang.

Wil je een kamer boeken in Pullman Munchen? kijk dan even op deze website