Beieren

Één van de leukste en populairste deelstaten van Duitsland is Beieren, bergen, romantische kastelen zoals Schloß Neuschwanstein, pittoreske dorpen, historische steden en prachtige bossen. Dat is Beieren in een notendop.

Beieren is een Freistaat, en ligt tegen de Oostenrijkse grens en laat het vlakke binnenland van Duitsland overgaan in de hoge toppen van de Alpen, met de Zügspitze als absolute koningin met haar ruim 3.000 hoogte meters. Beieren kent een aantal typische landschapskenmerken zoals de moerasvelden in het noorden, de heuvels en de indrukwekkende gletsjermeren in het Zuiden. De grens met Tsjechië laat zich kenmerken door de oerbossen. Niet alleen beroemde bergen sieren het Beierse landschap ook enkele beroemde rivieren doorsnijden het bundesland. De Donau en de Main zijn de langste rivieren.

Prachtige steden

Beieren is altijd een rijk bundesland geweest, dat zie je terug in de vele steden zoals Passau, Neurenberg, en Würzburg. Maar ook steden zoals München en Stuttgart hebben haar sporen in de Duitse geschiedenis ruimschoots verdiend.

Maar ook de minder bekende steden zoals Bamberg, staat niet zonder reden op de lijst met werelderfgoed steden, de barokke bouwkunst is absoluut noemenswaardig in deze bierstad met meer dan 50 soorten bier,

Regensburg is gelukkig gespaard tijdens de bombardementen in de tweede wereld oorlog, de gotische dom en stad zijn absoluut fotogeniek.

München mogen we niet vergeten, de hoofdstad van Beieren en jaarlijks het toneel van het grootste volksfeest ter wereld Het oktoberfest, waar miljoenen liters bier de kelen van dorstige bezoekers smeren. Maar er is nog veel meer te beleven in deze prachtige stad. Zoals de prachtige musea en de heerlijke altstadt waar het goed winkelen is. Ondanks dat München een status van een zakenstad heeft is de sfeer er “gemutlich”

Romantische Straße

Deze autoroute tussen Würzburg en Füssen laat het mooiste van Beieren zien, deze voormalige handelsroute. De route is ruim 410 kilometer lang en slingert langs ruim 28 dorpen en steden. Laat de tijd de tijd zijn en geniet. De route is door middel van rood/bruine borden goed aangegeven. En voert onder andere langs bekende dorpen zoals Rothenburg ob der Tauber, en Schwangau de toegangsweg tot de wereldberoemde koningskastelen. De route laat zich het hele jaar rijden maar is het mooist in de lente of in de nazomermaanden.