De Schrannenhalle München

Schermafdruk 2015-01-31 15.47.15Markten zijn in Duitsland zeer populair en de plek om echt verse levensmiddelen te kopen die je zelden aantreft in bijvoorbeeld een supermarkt.  In München is de Schrannenhalle zo’n plek. Gelegen direct naast de beroemde viktualienmarkt biedt deze overdekte markthal voor iedereen wel iets.

Groot culinair aanbod

Schrannenhalle-3Het aanbod in de markthal komt voor groot deel uit de alpenregio rondom München, vers fruit en groente en een reusachtig aanbod aan zuivelproducten, vlees en vis.  Maar ook veel specialiteiten uit Italië zijn volop verkrijgbaar.

De rond 30 marktkramen zijn prachtig gestyled in hout met de typische Beierse kleuren.

Gelijk een hapje eten?

Schrannenhalle-1ook dat kan, veel van de marktkraampjes bieden direct iets te eten aan, je schuift aan de lange tafels en kunt direct genieten van de delicatessen. Maar ook een lekker Beiers biertje van Hacker-Pschorr of een echte espresso behoren tot de mogelijkheden.

Milka world/Milka Welt

Schermafdruk 2015-01-31 15.48.19Gek op chocolade van het beroemde paarse merk? Dan ben je in de Schrannenhalle aan het goede adres. De volledige kelder met een oppervlakte van ruim 800 m2 van de markthal is het eigendom van de Milka wereld. Overal waar je kijkt zie je chocolade en paarse koeien. Niet alleen chocolade krijg je hier, maar ook alle merchandise van Milka, natuurlijk in het paars.  Wil je echt iets origineels meenemen uit de midka wereld kijk dan bij de trachten afdeling, hier vindt je een unieke collectie klederdracht met een sausje van Milka.

Meer informatie:

Vervoer: Bijna alle U en S Bahnen die naar de Marienplatz gaan. Uitstappen Marienplatz, en daarna richting Viktualienmarkt.
Adres: Viktualienmarkt 15 (Centrum)
website: Schrannenhalle