Düsseldorf

De stad Düsseldorf ligt op slechts een uur rijden van de Nederlandse grens en is met recht een populaire bestemming voor een weekendje weg naar deze leuke stad aan de  Rijn.

Düsseldorf is onder de Nederlanders vooral populair tijdens de november en decembermaanden als de kerstmarkten in volle glorie de stad versieren en laten glinsteren, maar ook in de overige maanden is Düsseldorf een leuke bestemming voor een stedentrip.

Winkelen in Düsseldorf
Düsseldorf is een shoppingparadijs, zelfs de meest doorgewinterde shopper zal zich in Düsseldorf vermaken. De belangrijkste winkelstraat is de Koningsallee, in de volksmond en door de locals in Düsseldorf ook wel afgekort tot KO. Hier vindt je echt alle belangrijke designmerken en kledinglabels, waarbij je dient te beschikken over een goed gevulde portemonnee. Denk aan de merken zoals Versace, Hugo Boss, Armani en Cartier.

Natuurlijk zijn er genoeg andere leuke winkels te vinden waarbij de prijzen een stuk leuker zijn.  De meeste winkels van de betaalbare modehuizen zoals Esprit, Peek en Cloppenburg en de warenhuizen van Galeria Kaufhof en Karstadt zijn te vinden rondom de shadowstrasse en de Flinger Strasse.

De winkels in Düsseldorf hebben voor Nederlandse begrippen zeer ruime openingstijden, de grote warenhuizen zijn van 10 tot 20 uur geopend van maandag tot zaterdag. Koopzondagen komen in Duitsland bijna niet voor. Alleen rond de feestdagen kan het voorkomen dat er op een zondag gewinkeld kan worden. Voor een actueel overzicht kunt u terecht op koopzondagduitsland.nl

Bezienswaardigheden in Düsseldorf