Bezienswaardigheden

De stad Düsseldorf en de omgeving zijn absoluut een bezoek waard, de bezienswaardigheden zijn talrijk en voor iedere doelgroep is er wel iets te zien of te vinden. Daarnaast wordt er in de stad veel georganiseerd, zoals de eerder genoemde kerstmarkten maar ook de jaarlijkse Rheinkirmes, de grootste kermis van Duitsland aan de oevers van de Rijn mag rekenen op een trouwe schare fans vanuit heel Europa.

Naast de bezienswaardigheden in Düsseldorf kun je al bezoeker van Düsseldorf je hart ophalen in één van de vele musea waarbij moderne kunst in Düsseldorf de boventoon voert.

Altstadt
Een prachtig stukje authentiek Düsseldorf, dat is de Altstadt, het is niet groot maar wel reuze gezellig en het heeft nog echt de uitstraling van den prachtige oude binnenstad. Dankzij het oude stadhuis en de prachtige Schlossturm (kasteeltoren) is de Altstadt leuk om te bekijken. De altstadt kenmerkt zich ook door de aanwezigheid van drie oude brouwerijen. Alle drie brouwen deze nog het typische Altbier, een bier van bovengisting en heeft een hoger percentage alcohol dan een gewoon pilsener. Het Altbier is iets waar de Düsseldorfers erg trots op zijn, en graag over praten tijdens een goed glas bier.
Lees verder over de Düsseldorfer Altstadt

De Kasematten
Aan de Rijnpromenade aan de kant van de Altstadt liggen de Kasematten, deze zijn via een trap aan de Burgplatz bereikbaar. De Kasematten liggen deels ondergronds en en zijn een begrip in Düsseldorf. De meeste kasematten hebben momenteel een gastronomische bestemming gekregen. Vroeger diende de kasematten als opslag voor goederen. In de zomermaanden is het vooral goed vertoeven op de terrassen met een prachtig uitzicht over de Rijn en haar oevers.

Rheinturm
Een icoon, zo mag je de televisietoren wel noemen, met haar ruim 240 meter hoogte is de Rheinturm namelijk onmisbaar. De Rheinturm ligt vlak bij de Rheinkniebrucke en de nieuwe wijk Medienhafen. De Rheinturm heeft ook een panorama terras wat je via een lift bereikt. Je krijgt dan een prachtig uitzicht over de stad en een deel van het Ruhrgebied. Bovenin de toren ligt het restaurant top 180, tijdens het dineren draait het restaurant 360 graden in een uur. Zodat iedere gast kan genieten van het uitzicht.

Medienhafen
Medienhafen is het centrum voor veel TV uitzendingen van onder andere de WDR, de medienhafen herbergt voornamelijk bedrijven met een voet stevig in de mediabranche. Voor de bouw van de medienhafen heeft de stadsraad van Düsseldorf diverse architecten uitgenodigd waaronder bekende namen zoals Frank Gehry, die ook tekende voor het guggenheim museum in Bilbao en het American centre in Parijs.

De medienhafen is op een zonnige dag een wandeling meer dan waard, natuurlijk zijn ook rondleidingen mogelijk, zowel lopend als modern met een segway.