Hamburg

Hamburg: Meer dan een havenstad

Hamburg is misschien niet één van de meest bekende steden in Europa, maar de stad is met 1,7 miljoen inwoners wel ‘gewoon’ de tweede stad van Duitsland. De stad is gelegen aan de rivier de Elbe en is bovendien de stad die beschikt over één van de meest belangrijke havens in Europa. Veel bezienswaardigheden en activiteiten zijn terug te vinden in het centrum van Hamburg en de belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet!

St. Nikolai: Eens de grootste toren in de wereld

De officiële St. Nikolai kerk is een ruïne, maar deze kerk heeft ook dezelfde naam. De bijzondere toren is in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. Ooit was deze indrukwekkende kerk de grootste toren in de wereld, maar de toren in Dubai (Burj Khalifa) heeft deze eer inmiddels overgenomen. Toch is het zeker een kerk die het bezoeken waard is!

Bruggen, bruggen en nog meer bruggen

Eerder hebben we al gezegd dat Hamburg aan de rivier de Elbe lag en dit zorgt er dan ook voor dat de stad over een enorm aantal bruggen beschikt. Maar liefst 2.300 bruggen zijn er te vinden in de stad Hamburg. Hoewel hier natuurlijk een hoop kleine bruggen bij zitten, zijn er ook een aantal speciale grote bruggen terug te vinden in de stad. Door een rondvaart te maken over de Elbe kan je deze echt goed bekijken. De rondvaart op zichzelf is al een hele leuke ervaring, aangezien je meteen een groot gedeelte van de stad kunt bekijken.

Sankt Pauli: Het uitgaansgebied van Hamburg

In de stadswijk Sankt Pauli is het grootste gedeelte van het uitgaansgebied van Hamburg gelegen. Veel kroegen en café’s zijn terug te vinden in de straten en zijstraten van deze wijk. Verder vind je er ook verschillende theaters en musea terug. Voor iedereen die graag lang op blijft en van uitgaan en gezelligheid houdt, is Sankt Pauli zeker de plek waar je naar toe moet gaan in Hamburg!

Hamburg: Een prima stad voor een (kleine) vakantie

De havenstad van Duitsland is zeker meer dan zomaar een havenstad. Hamburg heeft veel bezienswaardigheden, activiteiten en uitgaansmogelijkheden te bieden. De rivier de Elbe loopt dwars door de stad heen en daardoor zijn er een groot aantal bruggen terug te vinden. Een rondvaart maakt het mogelijk om dit allemaal goed te bekijken en te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Hamburg is daarmee een ideale stad voor een vakantie of een paar dagen weg. Meer dan een week is misschien te lang om deze stad te bezoeken, maar in een mid week of een lang weekend kan je echt genieten van al het moois van deze bijzondere havenstad!