München

Laat je verwonderen door de prachtige stad München

München is de hoofdstad van de deelstad Beieren en is ook de derde stad van Duitsland. De stad staat bekend om het Oktoberfest, maar biedt ook een groot aantal andere mooie en leuke plekken om te bezoeken. Deze plekken hebben we voor je op een rij gezet!

Een bezoek brengen aan het München Residenz

Dit enorme paleis is gelegen in de binnenstad van München is heeft een enorm stijlvolle sfeer. Alles aan het München Residenz straalt luxe en macht uit en dit geeft het geheel erg indrukwekkend. Het koninklijke paleis heeft maar liefst 130 kamers en 10 binnenplaatsen. Ook zijn er verschillende bijzondere schatten terug te vinden in het paleis. Aan het paleis zelf is ook het prachtige park ‘Hofgarten’ gelegen, wat al een bezoek op zich zelf waard is. Sla dit dus zeker niet over tijdens je bezoek aan München!

De Frauenkirche

De Frauenkirche is de grootste kerk van München en dat is ook niet heel vreemd als je de afmetingen bekijkt. 109 meter lang, 40 meter breed en maar liefst 99 meter hoog steek de kerk boven de stad uit. Vooral het glas-in-lood is bijzonder om te bekijken en ook de interessante kunst is zeker speciaal om even te bekijken!

Het voetbalstadion de Allianz Arena

Alianz Arena Munchen - Bayern MunchenElke grote stad in Europa beschikt over een groot voetbalstadion en in München is dit ook zeker het geval. Het moderne stadion met speciale buitenkant is de thuishaven van Bayern München en 1860 München. Het is mogelijk om een tour door het stadion te volgen en alles even goed te bekijken. Wanneer je binnenkant wordt helemaal duidelijk waarom dit één van de grootste en mooiste stadions van Europa is: Met maar liefst 3 ringen en een speciale constructie is dit erg speciaal om te bezoeken. Mocht je er op een wedstrijddag zijn, dan is het zeker aan te raden om een kaartje te proberen te bemachtigen!

Prachtig plein: Marienplatz

Marienplatz MunchenHet Marienplatz is het meest centraal gelegen plein en is gelegen in een voetgangersgebied. Je hebt dus geen enkele last van auto’s of andere voertuigen en kunt echt genieten van alles wat dit plein te bieden heeft. De kerstmarkt is altijd op dit plein terug te vinden en dat mag je absoluut niet missen als je de stad bezoekt in deze tijd van het jaar. Ook zijn er nog speciale gebouwen gelegen aan dit plein die je ook meteen even kunt bezoeken.

München: Meer dan zomaar de derde stad van Duitsland

München is meer dan zomaar de derde stad van Duitsland. Het biedt een groot aantal speciale plekken en bezienswaardigheden, waarvan we een gedeelte nog niet eens genoemd hebben. Het München Residenz is een absolute top plek om te bezoeken en dit mag je dan ook zeker niet missen. Ook het voetbalstadion is indrukwekkend en ook zeker het bezoeken waard. Daarnaast kan je even rustig bijkomen en genieten van de verschillende grote pleinen die de stad te bieden heeft. Een paar dagen deze stad bezoeken kan net genoeg zijn, maar het is zeker een aanrader om hier iets langer voor uit te trekken!