Wintersporten in Duitsland

Wintersporten in Duitsland wordt steeds populairder. Niet voor niets natuurlijk want het staat garant voor een gezellige wintersportvakantie dichtbij huis.  of je nu kiest voor een skiweekend, of een langere periode van bijvoorbeeld een week. Het aanbod is groot.

Wintersporten dichtbij

Winterberg DuitslandVoor een korte wintersportvakantie in Duitsland zijn de skigebieden van Winterberg en Willingen ideaal, deze liggen namelijk op nog geen 4 uur rijden van Utrecht en de voorzieningen in deze twee wintersportgebieden zijn uitstekend voor beginnende skiers.  Beide skigebieden hebben de afgelopen jaren dan ook veel geïnvesteerd in de kunstmatige besneeuwing van de pistes en in moderne en snelle skiliften. Natuurlijk kun je de skigebieden niet vergelijken met de skigebieden in Oostenrijk of in Zuid Duitsland.

Omdat de skigebieden van Winterberg en Willingen zo dichtbij de Nederlandse grens liggen kan het er in de weekenden wel erg druk zijn.   Kom je niet om te skiën? Geen enkel probleem, ook wandelaars en langlaufers zijn in Winterberg en Willingen aan het juiste adres.

Wintersporten in Zuid-Duitsland

Wat verder naar het zuiden raakt Duitsland de Alpen aan, er zijn dan ook diverse leuke wintersport-gebieden te vinden. Deze skigebieden doen niet onder voor een Oostenrijks skigebied.  Neem bijvoorbeeld de beroemde Duitse wintersportplaats Oberstdorf. deze biedt genoeg uitdagende pistes en ieder jaar vindt tijdens de jaarwisseling het “vierschanzentoernooi”  hier plaatst. Het skigebied werkt trouwens samen met de de skigebieden Kaneelwand en het Kleinwalsertal in Oostenrijk..

Reith im Winkel ligt tussen de bossen aan de voet van de Chiemgauer Alpen, praktisch tegen de grens van Oostenrijk aan. In dit authentieke dorp met historische boerderijen, en van die typische Duitse pensions. hier kun je heerlijk skien en snowboarden, ook dit skigebied heeft een directe verbinding met een skigebied in Oostenrijk namelijk d Steinplatte Waidring.

Populair onder de Münchenaren is het skigebied van Lenggries, het ligt namelijk op nog geen 60 kilometer van de Beierse hoofdstad. Het is geen groot skigebied maar met 34 kilometers aan skipistes voor beginners en gevorderde skiers is het een leuke bestemming voor een dagtocht.

Natuurlijk mag Garmisch-Partenkirchen niet ontbreken in dit overzicht, het is met recht één van de bekendste skigebieden van Duitsland en dat komt zeker door de beroemde skischans. maar laten we ook de sneeuwzekerheid van dit gebied niet vergeten.  Dankzij de ligging aan de voet van de Zugspitze is het gebied namelijk altijd wel voorzien van een prachtige sneeuwdeken in de winter.  Het dorp kent de perfecte wintersportsfeer en is een goed alternatief voor de Oostenrijkse skigebieden.

Feldberg ligt in het Zwarte woud, en heeft zijn naam te danken aan de hoogste berg in dit prachtige natuurgebied.  Het skigebied richt zich voornamelijk op families en het dorp houdt nog stevig vast aan haar authentieke uitstraling.  In Feldberg zijn wandelaars en langlaufers ook aan het goede adres.  Voor Feldberg is het wel van belang om de sneeuwverwachtingen in de gaten te houden.