Willingen

Willingen is het tweed wintersportgebied van Sauerland, het gebied is een stuk kleiner en niet zo bekend als haar grote zus Winterberg.  Willingen is onderdeel van een samenwerkingsverband tussen diverse skigebieden  ten noorden van de Alpen. Dankzij deze samenwerking krijg je met één skipas toegang tot alle skigebieden in het Sauerland die zijn aangesloten bij deze samenwerking. Daarmee krijgt je een afwisselend aanbod van winterport mogelijkheden.

Willingen ideaal dichtbij

het skigebied van Willingen ligt op slechts 3 uur rijden van Utrecht, dat maakt het skigebied ideaal voor een korte vakantie naar de wintersport. Dankzij de moderne sneeuw kanonnen is het gebied redelijk sneeuwzeker.  Het skigebied zelf is uitgerust met diverse sleepliften en zelf een een gondelbaan zorgt voor de juiste wintersportsferen. Al kan dit natuurlijk niet tippen aan de skigebieden in het zuiden van Duitsland.

Dankzij de compactheid van het gebied is het een ideale bestemming om alvast een beetje in de mood voor een wintersportvakantie te komen, vooral wanneer de sneeuwcondities ideaal zijn is het gebied afwisselend genoeg voor de skier en snowboarder. De bergen in Willingen zijn wat lager dan in Winterberg dus de pistes zijn korter en voor de gevorderde wintersporter ontbreekt het misschien aan genoeg uitdaging.

willingen-kaart-620

Over Willingen

Het dorp Willingen wordt onterecht vaak vergeleken met Winterberg, toch is Willingen een stuk rustiger en “Gemutlicher”  Toch doen de voorzieningen zoals restaurants, accommodatie en cafe’s daar niet aan onder.  Willingen is ondanks haar grote toch een echte wintersportbestemming. Door de ligging dichtbij Nederland is het skigebied Willingen ideaal voor een korte weekend trip naar de sneeuw.

Ondanks dat kan het dorpje tijdens de weekenden met goede sneeuwcondities erg druk zijn, gelukkig zijn dat voornamelijk daggasten uit de regio die ’s avonds weer terug naar huis gaan.

Accommodaties in Willingen

Er zijn meer dan genoeg hotels te vinden in Willingen, van luxe familie hotels tot een eenvoudig gasthof. Let wel dat veel van de accommodaties in de weekenden vol geboekt zijn, hierbij speelt het weer trouwens een grote rol.

Het Center Parcs vakantiepark Hoch Sauerland ligt precies tussen Winterberg en Willingen in, en is ruim voorzien in extra voorzieningen zoals het tropische zwembad waar de kinderen zich perfect kunnen vermaken.

Liever met de bus naar de wintersport in Duitsland? Met Kras reizen kun je busreizen boeken.  Daarmee kom je snel en zonder veel stress aan. Ook andere lokale busmaatschappijen bieden tijdens de winter en bij genoeg sneeuw busreizen en dagtochten aan naar het wintersport gebied.

Handige links over Willingen

Willingen Aanbiedingen

bk-logoBookings 68 accommodatiesbekijk prijzen
cp-logoCenter parcs Hoch Sauerlandbekijk prijzen
tui-logoTui 8 vakantiesbekijk prijzen
vu-logoVrij Uit 7 vakantiesbekijk prijzen