Winterberg

Winterberg in Duitsland is vooral bekend vanwege de wintersport dichtbij huis,  Het is daarmee de perfecte bestemming voor een korte sneeuw vakantie. Dankzij de investeringen van de laatste jaren in onder andere sneeuwkanonnen en hypermoderne skiliften is het skigebied een heel interessant gebied geworden voor families.

Winterberg ligt in het Sauerland, en waardeer de temperatuur laag genoeg is en de sneeuw goed genoeg weten veel Nederlanders het gebied te vinden. Dat is dan ook gelijk het nadeel van Winterberg want het kan er erg druk zijn.

Winterberg informatie

wintersporten winterbergWinterberg ligt op nog geen 2 uur rijden vanaf de Nederlandse grens, verwacht geen moeilijke zwarte pistes daarvoor ligt het skigebied gewoon te laag. (560-809 meter) maar de glooiende hellingen bieden genoeg uitdagingen. Dankzij de 26 skiliften in het gebied kun je een leuke ronde maken over de 27 kilometer aan skipistes.  De pistes zijn gevarieerd, waarbij de oefenpistes wel de boventoom voeren. Maar ook een leuke slalompiste is opgenomen in het programma van de Skliftkarusell Winterberg.

Op een aantal pistes wordt ’s avonds de verlichting aangezet, dus je kunt in Winterberg ook in de avonden lekker door skiën.

Sleepliften0
Stoeltjesliften11
Gondelliften11
Langlaufloipen220 km
pistes28 km
Rodelbaan16 km
Vanaf Utrecht310 km (3 uur)
Vanaf Autobahn29 km

Apres-ski in Winterberg

Wie zei er ook alweer dat Duitsers geen feestje kunnen bouwen? De apres-ski is in Winterberg zeker goed aanwezig. Bier en braadworst zijn overal op en langs de piste wel verkrijgbaar. en de diverse hotels waaronder het populaire hotel de Brabander hebben een reputatie hoog te houden.

De dorpen in het skigebied

Het centrum van Winterberg is autoluw, en daardoor erg gezellig. Ook hier tref je veel Nederlandse invloeden aan want Winterberg mag rekenen op een behoorlijk aandeel Nederlandse toeristen en die hebben zo hun wensen.

Accommodatie

Er is een ruim aanbod van accommodaties te vinden, van een eenvoudig gasthof, tot luxe bungalowparken van Landal en Center Parcs.  Een aantal hotels richt zich op de Nederlandse gast, zoals het eerder genoemde Hotel de Brabander. Zoek je het liever wat rustiger dan zijn de familie hotels een aanrader.  Deze hotels richten zich voornamelijk op gezinnen met kinderen, de kamers zijn dan extra ruim en hebben genoeg voorzieningen voor de kinderen om zich even zonder ouders te vermaken.

Vakantiewoningen

De bekende vakantieparken hebben diverse parken in de omgeving van Winterberg, Landal beschikt over meer dan 200 woningen aan de rand van het skigebied. De luxe woningen zijn recent gebouwd en voorzien van vele extraatjes.

Ook Center Parcs ontbreekt niet in Winterberg. Park Hoch Sauerland beschikt ook over luxe bungalows en heeft als extraatje het grote overdekte zwemparadijs Aqua Mundo. Waarbij de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken tijdens slecht weer of tijdens een dag met wat minder sneeuw.

Handige links over Winterberg: